Коренът – Константин Каменов

ЕДНА БИТКА ЗА БЪЛГАРИЯ

Константин Каменов

Интелектуално звено „Корени“

   От години се опитваме да убедим някого, от когото зависи, да се задейства, за да промени името на Пловдивския университет и да постави светостта, която е добил с живота си народният ни будител.

   Имам много приятели учени. Знам колко важно е за тях отбелязването на докторкста им степен. И това не е заради някаква надменност, показност или хвалба. По-скоро тя потвърждава реалния им труд, хвърлената енергия, старанието и отдаването им на науката още от първи клас до ден днешен.

   Как да го обясня това на децата от началното училище и на родителите им като те виждат и усещат само доминацията на висшата администрация над духа и над труда? Как да обясня на едно дете колко е важно да учи и как самото то е важно за себе си, но и за народа, и за държавата, когато то постоянно чува около себе си думи, че няма да го признаят? И тези думи на околните не са поради друго, а защото виждат, че дори с най-видните ни личности като Свети Паисий Хилендарски се случва това. Виждат, че с най-важните ни древности се извършват гаври и унищожения. Виждат, че с истинните древни времена и народни ценности се извършва фалшифициране.

   От ИЗ „Корени“ сме разговаряли и с родители, и с деца, за да ги привлечем към духовните идеи и науката. Повечето от тях се отдръпват веднага и ни показват че го правят заради доминацията на другата, административна страна, която прегазва без съвест и ценности.

   Често ни казват също: „Вярваме на вашата история за България, която ни представихте, но защо не успяхте да я въведете в учебниците толкоз много години? Тези отгоре винаги си правят каквото си искат с науката и с духовността. Нямате шанс да промените, каквото и да било. Колкото и да е добро не можете да го наложите, а то не може да победи бюрокрацията.

   И за да успее този духовен акт и Пловдивския университет вече да се именува ПУ „Свети Паисий Хилендарски“, се обръщам и към работещите в него, и към народа български в цялост: „Помогнете с каквото можете, защото така помагате лично на себе си, на целия народ и на страната! Битката не е моя, а е поредната Битка за съхранение на България!“

   Със същото се обръщам и към висшата администрация на държавата и църквата, защото чрез Кибернетиката бе доказана обратната информационна връзка (ОВ). Така научно всеки трябва да знае, че когато върши някакво дело, при неправилното му управление негативните събития ще споходят най-вече него. Духовният облик на закона е бил познат още при (прото-) българите. Може би затова предците ни не са си позволявали кощунства, особено с духовното.

   За да се случи духовната промяна периодът е дори благословен, защото на 10 – 11 ноември 2016г. са поредните Паисиеви четения към Университета.

2 коментара за “ЕДНА БИТКА ЗА БЪЛГАРИЯ

  1. Миглена Донева

    Здравейте, подкрепям идеята ПУ да носи името на Св.Паисий Хилендарски!
    Бих искала да прочета статията за живата математика. Може ли да ми я изпратите по пощата? Предварително Ви благодаря.

    1. Kkamenov Автор

      В момента нямам възможност да изпратя живата математика, защото цялата разработка е в издателството и книгата е под печат. Благодаря за подкрепата, свързана с името на Пловдивския университета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *