Коренът – Константин Каменов

ИСТОРИЯТА ЛИ ЩЕ СИ УЧИМ ИЛИ МАНИПУЛАЦИЯ?

Константин Каменов

ИЗ „Корени“

ИЗ „Извори“

Колкото повече като учени да се убеждаваме, че българите сме основата на човешката цивилизация, толкоз по-трудно е да убедим всички останали в това. Винаги към всяка теория се пуска и контра теория или манипулация. Насища се голямото информационно пространство с текстове, след което се налага не да издирваме още факти, както и да доказваме нови тези, а да доказваме отново достоверността на вече установената истина.

Борбата ни за промяна на учебниците така и не се случва, но ако чакаме, то няма да се случи, затова казвам на всички „Няма да учите по това, което ви предлагат, а сами започвате да търсите и сами започвате да изграждате себе си! Българинът не чака друг да му върши работата, а той сам прави това, което е необходимо!”

Фактите са прекалено силни, за да ги признае целият свят, но това отдавна би трябвало вече да не ни интересува. По-скоро знайте основното и започнете да си го надграждате с всичко друго, което откриете, а чрез него помислете като какви да изградите себе си. Миналото не е само, за да жалим по него, а по-скоро да го надграждаме, както и да знаем кои грешки повече да не допускаме.

Eто и основите, които ни утвърдиха като народ в една далечна епоха. Също и различни дела, с които помогнахме да се оформят и много още народи на този свят. А най-вече и доста оставени неща на този свят от отдели българи:    

– Годините около Черноморския потоп вече може да бъдат считани за началото на българската народност. Събитието е довело до разделянето на група, но при целия им процес на развитие бе открита мисловността за родственост между всички, съществуваща и до днес.[1]

– Групата от (прото-) траки, които след потопа се изселват към Азия създават хун-ну културата. Те са предимно от групата на витините и повлияват за  възникването на Елам, Мохенджо-Даро, Харапа, Китайската култура, а след новата ера и за създаването на тюрки, монголи и татари.[2]

– Групата от (прото-) траки, които хилядолетие след първите започват също да се изселват към Азия, участват в създаването на Шумер, след завладяването на Месопотамия. След това от тези племена се отделят хетите, както и тези, които в Африка се появяват главно като фараони и жреци и създават Египет на фараоните.

Ариите създават великата ведическа култура и утвърждават името България. При тях възникват Ведите, Махабхарата, а по-късно Зенд-Авеста, Дхамапада, Махаяна и Хинаяна. Когато някой пише, че те са индуски, персийски или китайски е по-коректно да отбележи, че са запазени от тези народи. Все пак създателите им като Вяса Дева, Заратушуа, Буда и много други, са велики посветени от (прото-) българската етносна група.[3]

– Велики посветени са развили и културата при (прото-) траките останали на Балканите. Почти не се срещат сведения за повечето от тях, както и за прословутата експедиция на великите рапсоди, която се знае като Аргонавтика. В тази група са траки като Язон, Херакъл, Орфей, Прусий, Йолай, Евриал, Еврит, Девкалион и много други, общо 50 на брой.   Всички те си остават (древно-) траки, колкото и някои да продължават да манипулират света, че са били гърци. Гърци като народност в древния свят няма. Тази група е плод на няколко прагматични племена отделили се от (древно-) траките и създали идеите за тиранията и демокрацията, които днес унищожават света.

– Сред траките са и други титани на духа като Залмоксис, Декеней, Буребиста, Спартак, Омир, Езоп, Херодот. Почти всички герои в Илиада са със същите родови корени, независимо към кое подплеме четем, че принадлежат те.[4]

– Повечето други духовни учения, заедно с Ведите, Орфизма, Зароастризма и Будизма, водят своето начало също от българските народностни групи. Ненапразно няколко евангелисти на Христос дойдоха първо при траките и (древно-) българите от Северното причерноморие, където Божието учение намери своята почва и тръгна по света. Богомилството също е с начало от българите, както по-късно учението на Беинса Дуно.[5]

– „Забележително е, че от 14-те византийски династии с техните 87 императора, нито една не е гръцка и почти нито един от тях не е грък! Както първата, така и последната на Палеолозите с 16-те императора са с Български произход. Палеолозите били от древна Фригия.” – пише Здравко Даскалов.[6]

– Много други изследователи написаха, че не един и двама са политиците на света, чиято родина е България и чиито корени са български. В предхристиянска Армения и Персийската империя до същия период са управлявани почти изцяло от династиите Пахлави, Аршакиди и Сасаниди. Те произлизат все от царския град на арийска България, столицата Балх. Четвъртата свещена арийска династия е Кардамити, а от всички тях много други (древно-) български владетели стават владетели на много Азиатски държави.

500 руски фамилии са от български произход и между тях освен и политици има и много хора на изкуствотото.

 

002

Цялата народностна група е създадена под влияние на (древно-) български и (древно-) тракийски племена. Ето и схемата за това дело: (основата на темата ще поднесем в няколко синтезирани части, а който се увери за себе си, че това е истина да си създаде чрез тях увода на своя учебник и да си набави след това останалата част, по която да учи за ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ.

 

 

5 коментара за “ИСТОРИЯТА ЛИ ЩЕ СИ УЧИМ ИЛИ МАНИПУЛАЦИЯ?

 1. Красимир Тихов

  Приемам тази идея но все пак трябват знания. Не може всеки чел недочел да пише история. Пример: Дали утвърденото схващане, че Шумер(Сумер) е преди Египет
  е вярно. Диодор Сицилийски пише , че бог Бел в древни времена с множество хора от Египет тръгнал към седморечието.И защо трябва да поставяме граница от 5508 година. Ако ще пишем история на българите не трябва ли да говорим за древни българи , а не за прото-траки, защото българите са наречени траки,а не обратното.

  1. Константин Каменов

   Текстът на Диодор Сицилийски не бива да се възприема с днешните определения за градове, територии и народи. Бел е от (прото-) траките, където възникват и Първа Етиопия, Първи Египет, Първа Европа, Първа Сакара, Първи Кавказ и много други. Важното е, че Втора Етиопия е в днешния северен Кавказ, Трета е северозападно от п-в Индустан, а едва Четвърта е в Африка. Същевременно имаме и Втори Египет в Средна Азия и едва Третия е този на фараоните, чието ДНК се потвърди, че е от Балканите, а специално това на Тутанкамон и другите от династията му е идентично като това на витините, които са създали културата Хун-ну в Тарим и Гоби.

 2. Васил Томов

  Споделям написаното, но има още нещо.
  Всичко писано и казано има субективен характер, защото зависи от мнението на автора. Знакът, нанесен върху твърд носител, се пренася през хилядолетията във вида на неговото създаване, поради което знакът е носител на обективна информация.
  Историята на българите започва поне от VІІ-VІ хил. пр.н.е. с използването на знаците на българите на територията на съвременна България. Същите знаци виждаме след около 6 хил. години в Плиска и Преслав. Същите знаци се използват в българската бродерия и др. от дълбока древност.
  И за това не са необходими доказателства , достатъчно е само обективната истина да се види и възприеме: 3.5.1. България-неолит-Съдържание – http://www.za-balgarite.com/3.5.1.BalgNeolit.html

  1. Константин Каменов

   Въпросите винаги са голяма ценност, особено когато са смислени. Те носят идеи и за нови разработки. Относно писмеността фактите са многообразни и са свързани с много други процеси, затова по-скоро ще поднеса някой ден голяма разработка върху въпроса за писмеността. Най-важното е обаче всеки да приеме, че още от неолита далечните ни предци са ползвали разработена писмена система.

 3. Руси Иванов

  Няма НО – просто малко човечета осъзнават, че знаят само това което са им позволили да знаят, а след като прочетат няколко източника и помислят върху прочетеното ИСТИНАТА сама си излиза. Повечето НЕДОучени са като запаметяващи устройства – повдигне се някакъв въпрос и те започват да възпроизвеждат какво е написал този или онзи по въпроса.
  Гърците например са писали за някаквиси ПЕЛАСГОИ и НЕДОучените превеждат тази дума като пеласги, а като прочетем какво пише на обикновена бирена бутилка – вместо Бира пише МПира – то ест става въпрос за БЕЛАСгои – то ест от многото гои, нашите предци са БЕЛАСгои ( гърците са от Дановото коляно – няма никакви Елини – това е управляващата класа на Беласците ( още си ни стои стои планината), които са наричани елЕни заради тотемното животно.
  А какво да кажа за календара на предците ни, който е разпространен в цял свят НО се употребява като карти за игра – да картите за игра са 52 и седмиците в годината са 52 Х 7 = 364 – за 365-тият ден се използва черният жокер, защото това е денят преди Зимната слънцестоене и нощта е по-голямата част от денонощието, а за 366-тият ден се използва червеният жокер в денят преди Лятното слънцестоене –
  http://balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *