Коренът – Константин Каменов

БЕЗ ВЪВЕДЕНИЕТО СМИСЪЛЪТ НА КНИГАТА ЛИПСВА (откъс от НЕБЕТО ПОМНИ IV

Константин Каменов

ИЗ „Корени“

ИЗ „Извори“   

   Който няма потенциал превръща други в роби и краде без спир, за да може да съществува. Същевременно използва обиждащи епитети спрямо другите, за да изглежда по-голям от тях или поне колкото тях, а в лъжата си няма граници. Може да изглежда странно, но това се отнася за цели народи и се извършва на най-високо ниво, като делото е покровителствано от самата политика и доминирано от капитала. Ненапразно историята е политическа наука и поради това днес никой не знае истинската си история. Това ни подтикна да подготвим тази книга на тема „Войната срещу българската история”. Направихме опит да разговаряме с хора от различни социални групи, както и от различни професии, стремейки се в историческите теми ние да задаваме въпросите. Колкото и страшно да звучи трябва да изясним – почти никой не знае реалния произход на народа ни, доаспаруховите хилядолетия от развитието му, какво е направил за света, какви етноними е носил и защо се е случило всичко. Може би и затова виждаме толкоз много невярващи в себе си хора, с които, когато започнеш да контактуваш си личи, че нямат почти никакво самочувствие. Други, когато сме им изнасяли лекции, сказки или доклади са скачали ентусиазирано и най-вече с думите „Накарайте ги да променят учебниците!” са се надявали, че тази лъжа, която тръгва още от училище някога ще спре. Наши колеги, на които са им казвали същото са отвръщали „Това трябва да направи официалната наука!” По тази причина още в началото ще изясним „Няма официална и неофициална наука, а има политическа наука и наука на изследователите”. Освен това, специално на колеги трябваше се наложи да обясняваме, че не дипломата те прави учен, а качеството и истината в твоите изследвания, целите заради които те са извършвани и духът, с който се е работело. Най-важното е, че всеки сам за себе си трябва да изясни историята ни в своето познание. Не да извършва изследвания. Бидейки българин е достатъчно интелигентен, за да може да прецени кое е истината за него и кое да приеме като вярно. Знаейки, че учебниците са лъжа, защо продължава да им се подчинява и да учи историята си чрез фактите в тях? Не усеща ли, че самият той е инструмент, чрез когото го манипулират постоянно?

   2018 бе обявена от Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз за Европейска година на културното наследство, поради което бе необходимо да предложим и нашата научна истина за древното ни минало. Колкото и досега да се работеше на високо ниво, спазвайки се Гьобелсовото правило „Една лъжа, повторена сто пъти, се превръща в истина!”, нужно бе да споделим истината си, независимо кой я бе калцирал към себе си с постоянна лъжа.

   Още във въведението ще споделим, за да се разбере защо е необходимо да се прочете цялата книга. Този път в нея няма да бъде представена последователно цялата ни древна история, а ще концентрираме вниманието на някои много важни моменти от нея, които все още се възхваляват от други като значимо дело от тяхното минало. Системно са манипулирани като начин на тяхното протичане и постоянно са представяни все по-сложно за всички, само за да се осъществи объркване и неразбираме в по-голям план. И още тук ще споделим, че всичко това ни води до голямо веселие, защото постоянно ни крадат, а все още имаме много повече от всички останали.

   С едно изброяване ще завършим въведението, за да подготвим всички от самото начало:

   – Херкулес не е гръцки герой, нито Ахил, нито който и да е от Аргонавтика и Троянската война. При последните събития е имало вече малка група елини, които все още са нямали и идея за нов вид култура, нито мисъл за различен народ.

   – Империята Византия (Бизантия; Източно Римска и т.н.) няма никакви гръцки функции или ген, освен някой път срещаната философия „ние и варварите”. Реално тя е изцяло втора българска държава, за което ние днес не претендираме, отчитайки факта, че е все пак империя.

   – Старогръцкият античен език не е нещо ново, а по-скоро е диалект на една пеласгийска тракийска група от племена.

   – Старогръцката писменост е изцяло тракийска писменост с три букви, които елините не използват по същност. Граматиката за функциите на тази писменост е написана освен това от трак.

   – Българите са народа, чрез когото всички европейски народи са станали роднини.

   – Българите са и народа, който е останал единствения арийски народ днес.

   – Траките са били най-големият народ на света, но все още не се разбира или умишлено не се казва, защо при Херодот индусите стават по-големи от траките.

   – Само българите и евреите са двата богоизбрани народа.

   И още много други факти от този род.

   КАК ДА СЕ РАЗЧИТА ИСТОРИЧЕСКИ ТЕКСТ

   Като се подходи към историческо произведение има няколко много важни правила, които би трябвало да се спазват, за да се получи възможно най-вярна представа от поднесеното сведение:

   1.Преди да се прегледа текста трябва да е налична цялостно представа за обстановката на земята от епохата и за района, за когото са сведенията. Древната история в някои периоди е динамична, а в други статична.

   2.Доста важно е да се знае от кого е написан текста и като какъв е представен. Така например по време на Римската империя се извършват много манипулации на факти, за да добият някои личности по-голяма слава. Процесът на тези техники е започнал през елинската епоха. В историите за войните, написани от Прокопий Кесарийски се откриват много определения и прилагателни, както и безсмислен текст. Когато се подходи към неговата „Тайна история” се открива, че всяка дума е на мястото си и всичко написано се подкрепя и от археологията.

   3.Необходимо е да се знае и историята на самия документ до времето, когато е достигнал до вариант да бъде ползван за изследване. Също да се знае и езикът, чрез когото е бил създаден. По този начин се установя какво е вложено във всяка една дума и какво стои над тях, а същевременно може да се чете в дълбочина, разгръщайки го много повече на базата на археологията, другите извори за тази епоха и събитията, чрез етнография, етнология, антропология, металургия, генетика и т.н. Може да се установи дали в текста е използван буквален изказ или символен език и то от кой вид. Ще се знае дали това е оригинал или препис, както и дали по пътя му до днес е бил редактиран.

   На всички тези неща и важни истории и легенди, към които все още се подхожда и необмислено в много изследвания ще обърнем внимание в Небето помни IV

Един коментар з “БЕЗ ВЪВЕДЕНИЕТО СМИСЪЛЪТ НА КНИГАТА ЛИПСВА (откъс от НЕБЕТО ПОМНИ IV

  1. Атанас Христов

    Историята учи но когато се ползва за манипулация не помага днес!Който чете добре ползва който чете за да ползва днес не е научил достатъчно!Дао е ценно но неизказаното е Дао!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *